Sari la conținut

Coș

Coșul tău este gol

Conceptul Custom Made Consiglieri Consiglieri

Conceptul Custom Made Consiglieri

Custom Made înseamnă precizie, personalizare, atenție sporită pentru detalii și un croi perfect. Piese vestimentare de o eleganță incontestabilă, o adevărată experiență a luxului și a bunului gust.

Îmbinând tradiția și inovația, Consiglieri aduce conceptul Made to Measure la un nou nivel. Cu o istorie ce-și are bazele în Anglia regelui Henry I, când croitorului i s-au atribuit drepturi și privilegii regale, de-a lungul timpului, costumul făcut pe măsurile purtătorului a căpătat noi valențe, mai ales cu epoca produselor 𝘙𝘦𝘢𝘥𝘺 𝘵𝘰 𝘞𝘦𝘢𝘳. Pentru a ieși din anonimat și pentru a asigura un look desăvârșit , costumul croit în baza necesităților și propriei antropometrii a devenit un 𝘔𝘶𝘴𝘵 𝘏𝘢𝘷𝘦 pentru bărbatul modern. 

Conceptul Custom Made presupune mai mult decât un produs făcut pe comandă (pe dimensiunile purtătorului sau 𝘔𝘢𝘥𝘦 𝘵𝘰 𝘔𝘦𝘢𝘴𝘶𝘳𝘦), adăugând vestimentației elementele definitorii ale stilului personal. Fie că vorbim despre croială, modalitatea de construcție sau posibilitățile de personalizare, produsul este conceput în jurul personalității fiecărui client. 

Principalele etape ale unei experiențe Custom Made :

  • Orice piesă vestimentară - indiferent că vorbim de un costum personalizat, o cămașă sau o întreagă garderobă - pornește de la nevoile clientului. Primul pas în acest sens este discuția cu consultantul de stil care va trasa principalele reguli ale codului vestimentar în funcție de preferințele și necesitățile fiecăruia. 

În showroom-urile Consiglieri din București sau Cluj-Napoca, în baza unei programări realizate în prealabil, dispui de o consultanță completă de stil masculin dar și de realizarea unui portret vestimentar personalizat, în baza căruia consilierul de imagine îți va putea expune propunerile pentru viitoarea ținută. 

  • După stabilirea principalelor reguli de stil și înțelegerea nevoilor clientului, pasul următor este acela prin care se conturează costumul propriu-zis, prin alegerea materialului și a detaliilor ce-l vor defini. Din punct de vedere țesături, Consiglieri oferă clienților o gamă variată, furnizată de cele mai prestigioase case de de profil: Loro Piana, Vitale Barberis Canonico, Ermenegildo Zegna, Cerutti, Holland & Sherry, Dormeuil, Ariston, Carnet etc. 

Totodată, foarte importante sunt detaliile ținutei: de la structura sacoului (de tip full sau half canvas) la tipul de guler, manșete, nasturi, buzunare, slițuri, butonieră, monogramă sau căptușeală - toate sunt alese împreună cu expertul de imagine Consiglieri

Aspectul cel mai important: clientul are ultimul cuvânt în definitivarea costumului, putând opta pentru orice element personalizat. 

  • Cel mai important aspect este cel în care intră în scenă maestrul croitor pentru luarea măsurilor și stabilirea croiului perfect în funcție de conformație și stil. La cabina de probă, atât consultantul vestimentar cât și croitorul pun bazele ținutei finale: pornind de la cererea inițială, clientul va proba un etalon sugerat de către croitor, în baza căruia vor fi luate măsurile pentru fișa tehnică: de la lungimea mânecii, a sacoului și a pantalonului (dacă este cazul), la înălțimea gulerului, lățimea spatelui, simetria nasturilor, circumferința taliei, deschiderea la piept sau adaosul / eliminarea surplusului de material. În funcție de comandă, clientul va proba fie un costum din două sau trei piese, împreună cu cămașa aferentă, fie doar piesa vestimentară solicitată.

Înainte de finalizarea produsului există o probă intermediară , unde se vor face ajustările finale, dacă este cazul. Un produs Custom Made este realizat în aproximativ 30 de zile de la preluarea comenzii. 

  • Ultimul pas este definitivarea ținutei prin adăugarea accesoriilor. Beneficiind de suportul permanent al consilierului personal, Consiglieri pune la dispoziția clienților o gamă variată de accesorii ce pot completa perfect orice ținută: pentru ținutele de ceremonie obligatorii sunt papionul, batista albă, bretelele sau brâul și butonii; pentru ținutele business trebuie ținut cont de context, personalitate și cromatica costumului pentru a alege cravata, batista și dacă este necesar butonii sau acul de cravată; la ținutele smart-casual gama este și mai largă, putându-se  opta pe lângă clasicele accesorii și pentru o eșarfă din cașmir sau bumbac, o batista pictată manual sau o geantă statement. 

Un aspect foarte important îl reprezintă și pantofii, cărora Consiglieri le oferă o atenție deosebită, colecția fiind aleasă în baza principiilor de calitate și stil atemporal. De la clasicii oxford la double monk straps, brogue sau loafers, în showroom-urile Consiglieri din București sau Cluj-Napoca există o pereche de pantofi pentru fiecare bărbat modern. 

Pentru noul sezon Consiglieri aduce în prim plan o nouă serie de produse care să completeze garderoba unui gentleman: de la jeanși personalizați și pantaloni chino la cămăși polo, cămăși din denim, knituri, trench-coaturi moderne sau jachete sport.


Read more

Ținute pentru evenimentele de zi Consiglieri
tinute botez

Ținute pentru evenimentele de zi

Eleganță și Personalitate pentru Evenimentele De Zi Alegerea ținutei ideale pentru evenimentele importante desfășurate pe parcursul zilei, fie că este vorba de o nuntă sau o cununie în aer liber, ...

Află mai multe